Beginnen met bloggen

Al langere tijd neem ik mezelf voor om blogs te gaan schrijven. Het bleef echter lang bij voornemens. Als online marketeer stelde ik mezelf allerlei vragen. Wat is mijn doelgroep? Wat is het doel van mijn blogstrategie en hoe passen blogs daarin? Hoe bind en boei ik mijn lezers en hoe houd ik ze engaged voor toekomstige blogartikelen? Na lang wikken en wegen kwam ik tot de volgende conclusie: dit soort vragen hielden mij tegen om daadwerkelijk te beginnen met bloggen! Daarom besluit ik deze vragen overboord te gooien en simpelweg te beginnen. Leuk dat je meeleest!

Waarom toch dat uitstelgedrag?

Dat vraag ik mij al langere tijd af. Als freelance content marketeer zet ik slimme online marketingtechnieken in en daarin speelt overtuigend tekstgebruik een belangrijke rol. Bovendien geven mijn klanten aan tevreden te zijn over mijn diensten, dan kan ik toch ook wel een eigen blogtekst schrijven?

Pogingen te beginnen met bloggen

Neem je een kijkje in de map Blogs op mijn PC, dan tref je verschillende concepten aan. In de loop de jaren heb ik verschillende beginnetjes gemaakt, maar wanneer ik de tekst een dag liet ‘rusten’ om vervolgens met een fris hoofd de puntjes op de i te zetten, bleef er niets meer van over. De inhoud paste niet bij het beeld dat mensen bij mij hebben, de inhoud was te oppervlakkig, of (mijn favoriet): er schrijven al zo veel mensen over, dus het is niet uniek.

Een voorbeeld van mijn map met blogartikelen, kansloze pogingen te beginnen met bloggen

Ik deed al diverse pogingen om te beginnen met bloggen…

Deze blog? Ook niet uniek

Ook deze tekst is niet uniek. Een simpele zoekopdracht op Google leidt tot tientallen websites over het beginnen met bloggen. Toch verschilt deze tekst van die van andere mensen. Waar op veel websites wordt geschreven om anderen te motiveren, begin ik simpelweg met schrijven om mezelf te motiveren. En dát begin is gemaakt!

To be continued…

Categorieën: Ondernemen